Българските волейболни лъвици ще се борят за тази златна купа!

https://www.24chasa.bg/sport/article/10072863 www.24chasa.bg
Старши треньорът Иван Петков с Елица Василева, Ева Янева и Гергана Димитрова пред златния трофей. Снимки: Авторът

Докараха я в Пловдив, показват я на най-емблематичните места

За златния трофей ще се борят българските волейболистки с отборите на Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция. Началото е на 18 август в пловдивската зала "Колодрума". Тогава нашите момичета излизат срещу отбора на Гърция.

"Освен състезателки, ние сме и актриси, а игрището за нас е сцена. Елате да ни подкрепите", призова волейболистката Гергана Димитрова.
Заедно със съотборничките си Елица Василева и Ева Янева, както и с техния старши треньор Иван Петков те представиха златната купа, която пристигна в Пловдив. Трофеят дойде със съдействието на партньора на Българската федерация по волейбол "Лидъл-България". Събитието се състоя в знаковата галерия "Филипополис". Там президентът на федерацията Любомир Ганев вдигна прозрачния капак и купата заблестя.

Тя наистина е златна, ръчна изработка. Тежи 9,6 кг и е висока 74 см. Изработването й е отнело три месеца. Произведена е от италианска компания, която е направила трофеите за световното първенство по футбол.

Дни преди старта на Европейското първенство в зала "Колодрума" купата ще бъде показана на най-знаковите места в Пловдив. На 13-и от 19 до 21,30 ч ще бъде на Римския стадион, на следващия ден в същите часове ще е изложена в Цар Симеоновата градина, а на 15-и, в недея, ще бъде до фонтана с пеликаните пак по същото време.
"Вие сте една от многото гордости на България. Радвам се, че Пловдив е избран за един от домакините на турнира. Волейболът е любим спорт на пловдивчани и за публиката ще е удоволствие да наблюдава играта на елитните спортисти", обърна се към състезателките и.д. кметът на Пловдив Величко Родопски. И пожела купата да остане в България.
Шефът на федерацията Любомир Ганев заяви, че това е годината на женския волейбол. "Логично бе да се спрем на Пловдив заради успехите на местния клуб "Марица" и срещнахме партньор в лицето на общината", добави той. Той специално благодари на "Лидъл-България" и на неговият главен изпълнителен директор Милена Драгийска. "Благодарение на тях тази купа е тук", отбеляза Ганев.
"Пловдив е в сърцата на всички българи. Той е античен, величествен и спортен. Градът е специален за нас. След две седмици ще открием поредния си магазин и с него Пловдив ще е е градът с най-много наши обекти след София", каза Драгийска.
Старши треньорът Иван Петков благодари на всички, допринесли европейското първенство да бъде в Пловдив и волейболистките да играят пред родна публика. Увери, че ще дадат всичко от себе си, за да зарадват хората.
"От 18-и се надявам да ви носим само радост", увери капитанът на отбора Елица Василева. А колежката й Ева Янева добави, че купата е много красива и би отивала на България.

Състезателките раздадоха топки с автографи.
Състезателките раздадоха топки с автографи.