Еврошампионките от 1981 г. обидени на Любо Ганев

https://www.24chasa.bg/sport/article/10093117 www.24chasa.bg

Отборът, който стана европейски шампион в София през 1981 г. сподели обидата си във фейсбук. Ето какво написаха състезателките:

На запитването ни към БФВ за възможност да бъдем гости на някои от мачовете на провежданото в България - Пловдив Европейско първенство по волейбол за жени получихме отговор от президента г-н Ганев, че пропуски не са предвидени, тъй като билетите са регламентирани от СEV, а за клубовете цената на билета е 10 лева. Огорчението ни е голямо, не се касае до цената на един билет, касае е за памет, уважение и признателност.

Може и така да е, г-н Ганев, очаквахме в такъв случай да чуем от Вас: "Заповядайте да подкрепите нашите момичета, ще бъдете гости на Федерацията!" Или: "Заповядайте, за мен ще е удоволствие да бъдете мои гости!"

Пропусната възможност да покажете как един ръководител и една федерация уважават спортистите прославили България!

Скъпи волейболистки на днешния представителен отбор на България, желаем ви от сърце успех! Сигурни сме, че ще се раздадете докрай, за да зарадвате всички ваши близки и почитатели, и най-вече за ваше удовлетворение за положените усилия и труд, а ние знаем какво се крие зад всеки спечелен мач, гейм, точка.

Но знайте, каквото и да постигнете, след време това очаква и вас: забвение, липса на признателност и уважение.

От утре ние сме с вас на всеки ваш мач!

От европейските шампионки София-1981.