Шампионката Изабела: Когато видях трасето, се уплаших

https://www.24chasa.bg/sport/article/10132852 www.24chasa.bg
Изабела Янкова е новата световна шампионка за девойки по планинско колоездене в спускането.

Когато видях за първи път трасето, малко се уплаших. Най-трудното е от всички стартове в света. Това бе и причината да има много падания и контузии. Но аз си казах, че трябва да карам умно, да внимавам, не допуснах падане и нещата ми се получиха. Радвам се, че всичко е наред и нямам никакви здравословни проблеми.

Това сподели Изабела Янкова, която донесе първата световна титла в историята на българското колоездене. В италианския зимен център Вал ди Соле в Трентино (Южен Тирол) талантливата наша състезателка от Тетевен си заслужи скъпоценната фланелка в двете на дъгата в спускането от планинското колоездене при девойките. След българката от клуб Riders United останаха Кине Хаугьом (Нор) и Грейси Хемстрийт (Кан).

“Във Вал ди Соле няма шега. Велосипедът ми се понатърти добре”, написа в Instagram бъдещата шампионка след една от тренировките по камъните на трасето.

Янкова вече спечели европейската купа в спускането, но има добри шансове да направи титлите си три. До края на сезона за световната купа тя ще участва в кръговете в швейцарския зимен център Ленцерхайде през уикенда и в Сноушу в Покахонтас Каунти, Западна Вирджиния (САЩ), където кръгът и финалите на световната купа са от 14 до 19 септември.

“И по американското трасе ще карам за първи път”, коментира световната шампионка.