Спортният министър Андрей Кузманов връчи почетен плакет на българския посланик в Сърбия Петко Дойков

https://www.24chasa.bg/sport/article/10150676 www.24chasa.bg

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и посланикът на България в Република Сърбия Петко Дойков посетиха Института за спорт и спортна медицина в Белград, съобщават от пресцентъра на министерството.

Двамата бяха придружавани от помощник-министрите на Министерството на младежта и спорта на Сърбия Дарко Удовичи и Урош Прибичевич, както и от началника на кабинета на министъра Неманя Светличич.

Министър Андрей Кузманов беше запознат с възможностите на Института лично от неговия директор Горан Бойович. Той подчерта, че още от 50-те години на миналия век в този център се следи състоянието на най-добрите сръбски спортисти. Това е единственият подобен институт на територията на страната, в който атлетите могат да определят моментните си двигателни и функционални способности, както и да контролират своето здравословно състояние.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посети и новия спортен комплекс, който се изгражда в Белград и трябва да бъде завършен до края на годината, като инвестицията е в размер на 25 млн. евро. В многофункционалната спортна зала ще се провеждат състезания и тренировки по шест вида спорт - карате, таекуондо, джудо, стрелба, борба и спортно катерене.

Късно снощи министър Кузманов и неговият сръбски колега Ваня Удовичич наблюдаваха финалния двубой от Европейското първенство по волейбол за жени, който се проведе в “Щарк Арена” в Белград. Златните медали спечели отборът на Италия след успех над домакините от Сърбия с 3:1 гейма. Българският спортен министър беше сред официалните гости на финала по покана на Удовичич.

По-рано през деня министрите на младежта и спорта на България и Сърбия подписаха споразумение за олекотен режим на спортисти при допускането им на територията на двете страни за лагери и състезания в условията на пандемия.

Преди отпътуването си за София министър Андрей Кузманов връчи почетен плакет на ММС на посланика на България в Република Сърбия Петко Дойков.