Пранди чака федерацията да каже за договора му

https://www.24chasa.bg/sport/article/10176750 www.24chasa.bg

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Силвано Пранди ще изчака федерацията да се изкаже за договора му, който изтича през следващата година.

Под ръководството на италианеца нашият тим отпадна в 1/8-финалите на европейското първенство след 1:3 от Германия.

Момчетата на Пранди имаха шанс да докарат мача до тайбрек, но допуснаха стопяване на аванс от 4 т. в 4-ата част. Посрещачите ни Мартин Атанасов и Тодор Скримов явно се умориха и липсата на адекватна алтернатива в състава доведе до невъзможност да се противопоставим на Германия.

Така, погледнато реално на качеството на отбора ни, той не успя да се промъкне в топ 8 на Стария континент, каквато задача бе поставена от федерацията в лицето на президента Любо Ганев.

Трите победи в групата България постигна над абсолютно преодолими за моментната ни класа състави като Черна гора, Чехия и Беларус.

Покачването на нивото на съперниците в лицето на Италия, Словения и Германия логично показа състоянието на националния.

“Кой не греши? Всеки, който работи, допуска грешки, но това е животът. Решението за бъдещето ми не трябва да го вземам аз. Договорът ми с федерацията изтича през 2022 г. Всичко е в техни ръце. Зависи те какво ще решат”, заяви пред bTV след загубата от Германия Пранди.

Стратегията на федерацията бе италианското светило в професията да води държавния ни тим до следващата година, когато да предаде отбора в ръцете на помощника си Николай Желязков.

Предстои да се разбере дали от централата ще изчакат дотогава, или ще тръгнат в друга посока.

Като начало ще бъдат изслушани отчетите за работата на Пранди и на селекционера на дамския ни национален отбор Иван Петков.

За италианеца това е втори период начело на България. На миналото европейско под негово ръководство волейболистите ни отново отпаднаха на 1/8-финал, но от Словения, която после стана вицешампион.