УЕФА отсвири българските съдии, познат швед за ЦСКА, азер - за "Лудогорец"

https://www.24chasa.bg/sport/article/10179006 www.24chasa.bg
Ичко Лозев

УЕФА не избра нито един български съдия за първия кръг на евротурите след като излязоха всички наряди. За сметка на това има рефери от един куп други държави.

Познатият у нас швед Глен Нюберг ще ръководи "Рома" - ЦСКА от Лигата на конференциите. Той свири позорната загуба на "Левски" от АЕЛ (Ларнака) с 0:4 преди 2 години.

На "Олимпико" ще му помагат Махболд Беиги и Андреас Содерквист. Четвърти арбитър е Виктор Волф.

Съдийски наблюдател е Уно Тутк от Естония, а дежурен делегат Андрю Шоу от Англия.

Азерът Алияр Агжаев ще ръководи "Мидтиланд" - "Лудогорец" от Лига Европа. Ще му помагат Жейнал Жейналов и Акиф Амирали. Четвърти рефер е Елчин Масиев.

Руснакът Виталий Мешков ще ръководи ВАР, а ще му помага сънадорникът му Сергей Иванов.

Съдийски наблюдател е Драго Кос от Словения, а хърватката Ива Оливари-Улиса е дежурен делегат.

Все пък ще има българско участие и то в Шампионската лига. Утре Ичко Лозев ще бъде съдийски наблюдател на мача "Бешикташ" - "Борусия" (Дортмунд) и то със съдията от финала на миналия сезон Антонио Мигел Матеу Лаос. Помощници ще бъдат По Себрион Девис и Роберто Диас Перес дел Паломар. Четвърти арбитър е Хавиер Албероал Лопес. ВАР също е испански - Хуан Мартинес Мунуера с помощник Рикардо де Бургос Бенгоечея. Алойзе Шупруха от Хърватия е дежурен делегат.

Единственият друг българин с наряд е Ивета Стоянова, която е делегат на "Динамо" (Загреб) - "Уест Хем" от Лига Европа. Там съдия е Руди Буке от Франция с помощници Гийом Дебар и Бенжамен Паже и четвърти рефер Амори Дельору. ВАР е Беноа Мило с помощник Микаел Бершебру. Наблюдател на реферите е Фриц Щучлик.