Фен на "Берое" от Португалия видя на живо рекордния гол на Камбуров

https://www.24chasa.bg/sport/article/10179599 www.24chasa.bg
Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова прие госта от Португалия Рикардо Кабрита, двамата си размениха подаръци. СНИМКА: Община Стара Загора

Португалецът Рикардо Кабрита, който е израснал на улица "Стара Загора в град Барейро, е запален фен на старозагорския футболен отбор "Берое". Той бе на специално посещение в града на липите, като сбъдна своята мечта да посети стадиона на любимия си отбор точно за мача "Берое" - "Царско село" в понеделник, в който Мартин Камбуров вкара своя гол номер 254 в родния шампионат и така надмина досегашния голмайостор номер 1 Петър Жеков.

Кабрита, който дойде в България на собствени разноски заедно със свой приятел, беше посрещнат от зам.-кмета Красимира Чахова.

"Стара Загора е страхотен град. Вдъхновени от "Берое", в Барейро ние създадохме футболен клуб с име ФК "Барейро Стара Загора", сподели португалецът. Той бе категоричен, че в Барейро зелено-белите имат много фенове, които не пропускат мач на "Берое" и се информират за резултатите, а също и гледат мачовете на отбора в глобалната мрежа, когато има излъчване.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо съвместно сътрудничество, както и за културен и спортен обмен. Гостът работи в местно спортно училище и може да помогне в това отношение.

Зам.-кметът подари на португалеца книгата "100 години футбол в Стара Загора", издадена преди 5 години по повод 100-годишнината от създаването на футболен клуб "Берое", както и специална реплика на плоча на първия олимпиец Аврелий Фронтон, живял по нашите земи. От своя страна гостът подари на общината шалче на ФК "Барейро Стара Загора" и фотоалбум, в който е поместена снимка на улица "Стара Загора" в родния му град.

Това наименование на улицата не е случайно, тъй като Стара Загора и Барейро са побратимени градове още от 70-те години на миналия век.