БФС: На 12 октомври ще се проведе конрес

https://www.24chasa.bg/sport/article/10179785 www.24chasa.bg

От БФС обявиха, че извънреден конгрес на 12 октомври ще има. След искане на кандидата за президент Димитър Бербатов, подкрепено от необходимия минимум от 1/3 от клубовете членове на централата, Софийският градски съд постанови форумът да се проведе тогава.

“Въпреки безпрецедентната ситуация в българския футбол, породена от опитите той да бъде дестабилизиран и употребен заради нечии лични интереси, Българският футболен съюз уведомява своите членове, че ще проведе насрочения от Софийския градски съд конгрес на 12.10.2021 г. от 10 ч в зала 1 на НДК в съответствие със своите правомощия и според Устава на БФС.

Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат информирани в срок за процедурите по излъчване на делегати. Легитимното ръководство на БФС призовава всички футболни клубове да проведат събранията си за определяне на делегати свободно и без да се поддават на външни влияния и намеси, в това число и политически такива.

Изразяваме категоричната си готовност да съдействаме на всеки клуб при установяване на директен натиск или вмешателство от лица и комитети с нездрави управленски амбиции.

С тези си действия БФС отново подчертава намерението си да осигури спокойствие във футбола ни и да го предпази от опасна безтегловност от позицията си на единствен легитимен и компетентен орган с правомощията да го направи”, пише в сайта на централата.

По-рано днес в Търговския регистър бе вписана дата за редовен конгрес - 18 март 2022 г. При провеждане на такъв на 12 октовмри обаче той може да бъде отменен. Конресът е върховен орган на БФС и има право да предприме подобен ход.

Заради мерките срещу разпространението на коронавирус на 12 октомври в НДК ще бъдат допускани само делегати, които са ваксинирани, преболедували с антитела, с PCR тест отпреди 72 ч и антигенни от преди 48 ч.