Бербатов зове БФС за прозрачен конгрес

https://www.24chasa.bg/sport/article/10185892 www.24chasa.bg
Димитър Бербатов

Екипът му описа правила за честно гласуване, “за които няма време”

“Не” на подмолните игри и организиране на честен и прозрачен конгрес на БФС на 12 октомври. Това поиска Димитър Бербатов за предстоящото общо събрание на сдружението, насрочено от Софийския градски съд.

“Тъй като правилата за провеждане на конгреса и за избор на президент и изпълнителен комитет трябва да се вземат от изпълнителен комитет, а БФС няма време да организира такъв в допустимите срокове преди конгреса, тези дни ще бъде свикано изпълнително бюро, за да вземе тези решения! А тези правила за провеждане на конгреса да бъдат одобрени впоследствие на бъдещо заседание на изпълнителния комитет, точно преди конгреса на 12 октомври”, написаха от екипа на Бербатов в отворено писмо.

“Въпросните правила за провеждане на конгреса са за това:

- Как да се гласува - гласуване при спазване на тайната на вота;

- С каква бюлетина да се гласува - интегрална;

- Къде да се гласува - в урните пред делегатите, а не в тъмните стаички;

- Кандидатите за президент трябва да бъдат допуснати вътре в залата от самото начало, медиите да бъдат допуснати и да отразяват целия конгрес, делегатите и кандидатите за президент да имат право да се изкажат на самия конгрес”, продължава писмото с конкретни предложения за прозрачност.

“Тъй като БФС тези дни призова за честно провеждане на конгреса, сега е моментът да покажат, че го мислят наистина. Надяваме се всички ние да станем свидетели на точно това и взетите решения от изпълнителното бюро да бъдат точно такива.

Ако в близките дни има интензивно подаряване на топки, ако има събиране в ресторанти и вечери с музикално оформление и други подобни екстри, отборите просто да обърнат внимание на факта, че това винаги се случва точно преди конгреси, а през останалото време сякаш не съществуват за БФС!

Надяваме се да не ставаме повече свидетели на поредните подмолни игри, както вчерашните, с искане от БФС съдът да спре конгреса с ограничителна мярка, което не беше уважено, разбира се”, добавят Бербатов и екипът му.