Кметът на Петрич и "Беласица" застават зад Бербатов за шеф на БФС

https://www.24chasa.bg/sport/article/10192568 www.24chasa.bg

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков и ръководството на ОФК „Беласица“ застават зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. Те разпространиха своята позиция, в която припомнят, че в ДЮШ на ОФК „Беласица“- гр. Петрич се подготвят близо 300 деца и грижата за обезпечаване на този процес в цялостност е единствено на Общината, както и поддържането на съществуващите и изграждането на нови спортни терени. Бръчков настоява това да се промени и ръководството на БФС трябва да се грижи за бъдещото поколение футболисти, което досега не било правено адекватно и пропорционално.

"Нов поглед в цялостната методика е наложителен, защото пропуските кристализират и в състоянието на представителния отбор на България – незавидно, вече години наред. Няма я последователната дейност. Сериозни резерви и крути мерки са необходими за елиминиране на опорочаването на футболните срещи заради съдийски пристрастия и някои странични стимули…ощетени са отново и футболисти и публика – огорчението ще изпразни още повече трибуните по родните стадиони! Еднакъв „аршин“ за отсъждане и справедливо налагане на наказания – това не се постигна до този момент. Промяна и тук е наложителна", се казва в позицията.

"Подкрепяме категорично знакови имена в българския и европейския футбол – Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров да приложат опита си тук и да извършат промяната, която многоаспектно ще повлияе върху бъдещото развитие на футбола като спорт.
Това е една ценна и навременна възможност за родната футболна действителност - доказали се спортисти, уважавани не само в България, да разкрият нови хоризонти, за да постигнем очакван катарзис в този спорт! Тези хора знаят какво да приложат, защото от първо лице са видели и били част от развити европейски клубове – грандове, достойни за уважение. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров са разпознаваеми не само тук, а в цяла Европа. Погледът към родния футбол ще бъде различен и заради техните имена, а те няма да имат право на провал. Трябва да докажат, че респектът към тях ще продължи и спрямо позицията им във футболната централа! Времето за компромиси изтече! Нека видим действия, които не ощетяват, а действат мотивиращо за всеки клуб, за всеки футболист, за всеки на трибуните!", завършва позицията, която е представена на Председателски съвет при Общински съвет – Петрич.