Ивана Ангелова завоюва сребро на Балканиадата по конен спорт, Деси Миланова с бронз

https://www.24chasa.bg/sport/article/10198479 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Ивана Ангелова за втори път галопира под съпровода на бързо сиртаки в почетната обиколка на победителите на Балканиадата по конен спорт от Атина, като носител на сребърния медал за юноши.

Нашата състезателка с коня си Касай показаха стабилна и смела езда и самообладание.

Само ден, след като стана златен медалист след отборното изпитание, тя доказа ездовата си класа, като зае второто място сред конкуренцията от Балканите.

Сред куриозите на последното изпитание бе скачане на гръцка състезателка, която премина с най-добро време и на информационното табло се появи първо място за нея.

По-малко от секунда обаче, след като отмина последното препятствие, явно бутнат бариер е продължил да се клати на стойката и накрая падна.

Това веднага я премести назад в класирането и докато галопираше с вдигната ръка за победа, тя поклати глава, разсмя се и потупа коня по врата. Всички ездачи знаят, че дори когато си убеден в победата, нещо може да се промени.

Десислава Миланова и Казента спечелиха бронзов медал в индивидуалната надпревара сред децата на Балканиадата по конен спорт в Атина.

Деси и нейната кобила са заедно едва от юни тази година, но взаимно се харесват много още от първите тренировки и резултатът не закъснява. В изключително тежката конкуренция на талантливите ездачи от Гърция, Румъния и Турция, Деси успя да развали турската доминация.

Под парещите лъчи на Атина и при температура над 35 градуса, с мила усмивка Деси потупа потния врат на кобилата, пременена с трибагреника и сподели, че вярва много в своя четирикрак партньор и се надява на достойни резултати и в бъдеще.