Министър Кузманов поздрави шампионите ни от Европейското по спортна аеробика

https://www.24chasa.bg/sport/article/10200578 www.24chasa.bg
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчва почетни плакети на медалистите от Световното първенство по спортна аеробика. Много от тях се върнаха с отличия и от европейското първенство в Италия. Снимка: Архив

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до шампионите ни от Европейското първенство по спортна аеробика в Пезаро, Италия, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Българските състезатели завоюваха общо четири титли в отделните категории на шампионата на Стария континент. При смесените двойки Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов спечелиха златото, изпреварвайки представителите на Унгария и Италия.

В категория индивидуално - жени Дарина Пашова беше безапелационна в своето изиграване и с оценка 21.700 се качи на най-високо стъпало на почетната стълбичка. При тройките, световните шампиони Папазов, Пашова и Тихомир Баротев грабнаха и европейската титла, оставяйки след себе си състезателите от Румъния и Италия.

Представителите ни при юношите и девойките Борислава Иванова и Христо Манолов завоюваха първа титла за България от първенство на Стария континент в тази възраст.

„Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова и Тихомир Баротев грабнаха златните медали при смесените двойки, тройки и индивидуално жени. Представителите ни при юношите и девойките Борислава Иванова и Христо Манолов  завоюваха първа титла за България от първенство на Стария континент в тази възраст.

"Това е огромна награда за положения труд и усилените тренировки. Вярвам, че се завръщате в родината по-мотивирани от всякога и заедно с треньорския екип ще продължите ползотворната работа, която ще ни радва с още много бъдещи успехи“, се казва в поздравителния адрес на министър Андрей Кузманов до европейските шампиони.