Спортен журналист от Русе издаде втора книга

https://www.24chasa.bg/sport/article/10203389 www.24chasa.bg

Втората белетристична книга на Георги Христов, когато читателите на русенския ежедневник "Утро" и други издания познават като спортен журналист, наблюдател и анализатор, вече е факт. Авторът е запален фен на футбола, поддържа "Дунав", ЦСКА  и "Ливърпул".

Заглавието на новия му сборник с разкази е "Мътната река на надеждата".

Ето какво казва за книгата редакторката Ива Спиридонова: "Картини от бързеите на живота, непрестанно течащ към хоризонта на безкрайното житейско море, яростен и мътен като река, чието вечно движение е символ на надеждата. Не стойте на бреговете, хвърлете се в дълбокото, ако можете да плувате, така както и да живеете, и поемете по течението или срещу него, но винаги във водите на "Мътната река на надеждата". А отговорният редактор на издателството допълва: "Представените разкази в сборника "Мътната река на надеждата" носят усещане за кинематографичност, каквато малко автори могат да изведат на преден план. Всяка история отваря врата от миналото, която повечето от нас все още не сме затворили. Всеки персонаж е толкова действителен, че сякаш четем за роднини или близки, дори за самите нас". Първата книга с разкази на Георги Христов "Лошите камъни" беше издадена през 2004 година.

Новият белетристичен сборник вече е на щандовете на книжарниците. В края на септември. предстои и представяне на разказите в Русе.