Съдът в Солун разпитва 23-ма свидетели за смъртта на Тоско Бозаджийски

https://www.24chasa.bg/sport/article/10208420 www.24chasa.bg
26-годишният Тоско Бозаджийски бе убит в Солун на 5 януари 2020 г.

27-годишна гъркиня и приятелят й са обвинени в умишлено убийство на пловдивчанина

23-ма свидетели се изправят пред съда в Солун, за да дадат показания за смъртта на пловдивчанина Тоско Бозаджийски. Той загина на 5 януари м.г., прегазен от автомобил, а преди това е бил нападнат от запалянковци.

"Процесът, който започна, ще е дълъг и тежък", отбелязва Protothema.gr.
"28-годишният българин стана жертва на дивашки побой от феновете на ПАОК, в резултат на който загуби живота си, премазан от автомобил, шофиран от 27-годишна", пише гръцкото издание.
Съдебният състав е 7-членен. Пред него отговаря 27-годишната шофьорка. Тя е обвинена в умишлено убийство. На подсъдимата скамейка е и нейният приятел, за който обвинението твърди, че е организирал нападението на над Тоско Бозаджийски. Двамата остават в следствения арест. Други шестима обвиняеми са привлечени под наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда.
Гръцкото издание припомня, 28-годишният Бозаджийски пристигнал от Пловдив със свои приятели в Солун, за да гледат мач между отборите на "Арис" и ПАОК. Пловдивчанинът е фен на "Ботев", който поддържа близки отношения с феновете на гръцкия "Арис". При напускане на близкото кафене българите са жестоко нападнати от привърженици на ПАОК. 49-годишният приятел на убийцата й наредил да мине с колата през тялото на Тоско, който лежал на земята, облян в кръв, отбелязва Protothema.
Съдебното заседание продължава в петък.