Стойка Кръстева получи приза "Почетен гражданин на Добрич"

https://www.24chasa.bg/sport/article/10217933 www.24chasa.bg
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева.

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева прие приза "Почетен гражданин" на празника на Добрич, като отправи апел към своите земляци и всички българи: "Нека да бъдем добри хора, да си подадем ръка, за да се справим с трудностите". На тържественото заседание на Общинския съвет с почетното отличие бе удостоен и нейният първи треньор - Стефан Петков, който я открива за бокса едва 13-годишна, съобщи БТА.

Нашите двама съграждани са олицетворение на високия български дух. Днес празнуваме не толкова златния медал на Стойка Кръстева, а решимостта на състезател и треньор да не прекланят глава пред трудностите. Нека да се поучим от техния пример и да потърсим силата, която те са намерили, заяви при награждаването кметът на Добрич Йордан Йорданов.

За Деня на Добрич общината и "Български пощи" ЕАД валидираха нова пощенска марка в тираж 5100 броя. Новото филателно издание е посветено на 160-ата годишнина от рождението на генерал-лейтенант Иван Колев - бащата на българската конница, дала решаващ принос в Добричката епопея през септември 1916 година.

На тържественото заседание на Общинския съвет свириха младите пианисти виртуози Хасан и Ибрахим Игнатови.

По-рано през деня Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи във военното гробище-музей панихида за героите, загинали за свободата на Добруджанския край. Честването на 81-вата годишнина от освобождението на Южна Добруджа от румънска власт и възвръщането на Добрич в пределите на родината тази вечер ще бъде ознаменувано и с празнични илюминации.