Найденов след 1:3 от Полша: Направихме много хубави неща, показахме характер

https://www.24chasa.bg/sport/article/10220543 www.24chasa.bg
Снимка: FIVB

Селекционерът на България Найден Найденов коментира загубата с 1:3 от Полша в последната среща от първата групова фаза на световното първенство по волейбол за мъже до 21 г. у нас и в Италия.

Двата тима си бяха осигурили участие в топ 8 още преди мача помежду си в зала "Леевски София".

Във втората групова фаза, в която ще се определи кои отбори продължават към полуфиналите и битката за медалите и кои ще спорят за 5-о - 8-о място, освен България и Полша са още Бразилия и Русия.

"Всеки такъв мач е много голям урок за нас. Учим се във всяко отношение. Това беше добър мач с много хубави неща, опитахме няколко различни варианта с други момчета. Макар че започвахме тежко всеки гейм, показвахме характер. Може да се поучим много от този мач за следващия. Позитивното е, че се борихме. Имаше невероятни неща, правилно отиграни ситуации. Може би един от най-добрите ни мачове въпреки загубата.

Просто не можахме да си изработим трудните топки - тези, които трябваше да обработим по по-добрия начин, за да може да реализираме контраатака. Там имахме малко пропуски.

Съперникът ни обаче успяваше да го направи - всяка топка, където и да се намираше, успяваха да я отиграят така, че нападателят да я атакува и да работи с блокадата. Ако успеем още малко да бъдем по-прецизни в тези ситуации, самочувствието на отбора ще се вдигне доста", заяви Найден Найденов за двубоя с поляците.

Относно предстоящия мач с Русия в понеделник и изобщо за трите срещи от следващата фаза той обяви, че иска нещо просто: "Очаквам да играем добре. Това е."

За съперниците в предстоящите битки сподели: "Всички са на високо ниво. Видяхме и в контролните срещи, и по време на първата групова фаза. Сериозни отбори. Трябва да се играе на максимална концентрация, със самочувствие и увереност срещу тях. И колкото по-малко грешки се допускат, толкова по-добре."