Гълъбинов: Можех да играя в Лига Европа, но избрах да остана в Италия

https://www.24chasa.bg/sport/article/10286343 www.24chasa.bg
Адрей Гълъбинов се радва след едно от попадениятя си за "Реджина". Снимка: фейсбук на "Реджина"

Българският нападател на втородивизионния италианск "Реджина" Андрей Гълъбинов говори пред спортната библия на Апенините "Гадзета дело Спорт" за избора си на отбора и за бъдещето. Той е вкарал 3 гола в 7 мача за новия си тим и смята, че това е само началото.

"Имах много оферти от чужбина, включително и от отбори, които играят в Лига Европа, но исках да остана в Италия. След няколко срещи с президента и треньора се убедих в бъдещето на проекта", разказва Гълъбинов, който в последните мачове не е част от националния отбор на България.

"Най-много обичам планините, а винаги така се получава, че играя в градове, които са на морето. Не се оплаквам, чувствам се добре и в Реджо - тук е чудесно", признава нападателят.

"С времето отборът ще се подобрява. Опитваме се да оправим механизмите между нас, както и да усъвършенстваме центриранията в наказателното поле, които за много важни за моите характеристика на игра. Минали са само 7 мача, ще се опознаем по-добре и ще започнем да вкарваме много повече голове", сигурен е Гълъбинов.