Лицензът на “Левски” виси със страшна сила (Обзор)

https://www.24chasa.bg/sport/article/10287346 www.24chasa.bg
Новият изпълнителен директор на "Левски" Иво Ивков по време на представянето на управителния съвет на клуба. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Половината от дълговете ни са от лихви. Няма да призная лесно някои задължения, обяви новият изпълнителен директор Иво Ивков. Даниел Боримиров ще сплотява феновете

“Лицензът виси непрекъснато и със страшна сила. Ние сме в незавидна финансова ситуация.” Това заяви новият изпълнителен директор на “Левски” Иво Ивков при представянето на новия управителен съвет на клуба, в който влизат той, Даниел Боримиров и търговският директор Радослав Разпопов.

“Имаме поглед как да се промени това и ще работим, за да го постигнем. Бюджетът е докрай изпилен, но е възможно до Нова година да има промени в административния екип. В този момент сме затиснати от проблемите. Трябва да се разберем със страшно много хора, да разсрочим задължения, да апелираме за разбиране, да сме тихи и да работим по тези въпроси”, добави Ивков.

“В незавидно положение сме, тъй като административният ни екип не е получавал заплати от доста време. Не са едно и две спешните плащания. Няма да споменавам никакви цифри. Аз няма да призная лесно някои от задълженията. Първо ще водим преговори с всички наши партньори, включително и кредиторите ни. Половината задължения са от лихви. Това е тема за размисъл”, каза още изпълнителният директор на “Левски”.

“Идеята на този управителен съвет е намиране на пари. Всеки един член трябва да мисли как да участва в подобряването на финансовото състояние на клуба”, каза мажоритарният собственик на “сините” Наско Сираков при представянето на новата управа.

“С генералния ни спонсор обсъждахме нашироко вижданията ни за управлението на “Левски”. Стигнахме до единодушно решение, че този управителен съвет ще трябва да бъде от хора, които 24 часа 7 дни в седмицата мислят и работят само и единствено за “Левски”, каза още Сираков. И добави, че това не е пълният състав на УС, като до месец и половина се надява да бъде допълнен. Управата може да е от трима до петима души.

Собственикът коментира и чисто спортно-техническото отражение на финансовото състояние.

“При всички положения ще искаме на Нова година да подобрим материала в първия отбор. Ако някой очаква грандиозни селекции по 7-8-10 човека, което се правеше години наред - този филм приключи. Максимумът, който можем да вземем, е двама-трима души. Бъдещите попълнения на “Левски” ще бъдат избирани много внимателно. Финансовите параметри ще обсъждаме с генералния спонсор”, заяви Сираков.

“Не знам какво не е работил Даниел в “Левски”. Завръщането му ще обедини почти всичко, което е правил преди”, каза Сираков, а Боримиров сам разясни какви ще са отговорностите му сега.

“ Ресорите, за които аз ще отговарям - помощ на спортно-техническия щаб, мониторинг на детско-юношеската школа, посланик на “Левски” в целия свят. Също така ще отговарям за връзката между клуба и нашите привърженици. Голямото ни желание да сплотим нашите фенове, да ги приобщим към бъдещите работни срещи и те да станат по-полезни за клуба”, обясни Даниел Боримиров.

“В понеделник ще се срещнем с доста фенове и ръководители на различните фракции. На нея ще обсъдим доста неща, тъй като не е приятно при това тежко финансово състояние да се плащат глоби”, добави Боримиров за първите действия към сплотяване на “сините” привърженици.

“Трябва планиране, правилни презентации, за да можем да привлечем нови партньори в клуба. Смятам, че ще пожънем успех, тъй като “Левски” е един от най-разпознаваемите брандове в България”, каза новият търговски директор Радослав Разпопов.