След Златко Янков и Владо Манчев трети българин рита за "Валядолид"

https://www.24chasa.bg/sport/article/10287591 www.24chasa.bg
Слави Снимка: сайт на "Валядолид"

След Златко Янков и Владимир Манчев втори българин рита за “Валядолид”. Той обаче е с испански паспорт.

Борислав Ивайлов Станков, известен в иберийската страна като Слави, направи своя дебют за първия отбор в домакинството от 9-ия кръг на Сегунда дивисион срещу “Малага” (1:1). След срещата 19-годишният нападател бе интервюиран от радио “Кадена Сер”.

“Беше незабравима вечер за мен. Имахме много положения, за да запишем победа в мача, но ако продължим да играем по този начин, рано или късно ще печелим почти всичките си срещи.

Да играя за първия отбор, беше страхотно преживяване. Това е третата ми година в клуба. Винаги съм тренирал с мисълта да заиграя за първия отбор и затова този мач бе толкова специален”, казва Слави, който се появи на терена малко преди края на редовното време.

До момента нападателят има 7 мача през сезона за втория тим на “Валядолид”, в които е вкарал 2 гола.

“Това беше първата ми повиквателна за мъжкия отбор. Не знаех какво да си мисля, като ми се обадиха, но бях концентриран и останах здраво стъпил на земята. Влязох и единствената ми мисъл беше да вкараме гол и да спечелим.

В ситуацията, когато тръгнах сам към вратата и подадох на Кике, въобще не бях нервен. Напротив, бях напълно концентриран и с желанието да направя всичко много добре. Родителите ми и брат ми бяха на трибуните да ме гледат”, заяви още Слави.