Боряна Калейн спечели всички златни медали в Румъния

https://www.24chasa.bg/sport/article/10296155 www.24chasa.bg
Българската делегация на Чалъндж купата в Румъния - спечелилата златните медали и в многобоя, и в четирите финала на уредите Боряна Калейн, петата в многобоя Татяна Воложанина, треньорите Марияна Памукова и Силвия Стойнева, съдийката Филипа Филипова и легендарната Мария Гигова. СНИМКА: Българска федерация по художествена гимнастика

Боряна Калейн беше безапелационна - след като триумфира в многобоя, спечели златните медали във всички финали на отделните уреди на световната купа по художествена гимнастика от веригата Чалъндж, която се проведе в Клуж Напока (Румъния).

Боряна получи 26.600 точки за изпълнението си с обръч, 27.800 точки за това с топка, 26.750 точки беше оценката й за композицията с бухалки и 24.200 точки за тази с лента.

Другата ни представителка Татяна Воложанина допусна грeшки в част от изпълненията си, които бяха отчетени от съдиите. Втората ни по сила гимнастичка в момента, която ще представя страна ни и на шампионата на планетата зае петите места във финалите с обръч (24.450 точки) и с бухалки (25.300 точки), шеста е в този с лента (21.200 точки) и е осма в изпълнението с топка (22.850 точки).

Преди това Боряна Калейн грабна и златото в многобоя. Втора завърши Милена Балдасари (Италия), а трета - Дария Трубникова (Русия). Татяна Воложанина завърши пета в многобоя.