Ирина Винер крещи на Маргарита Мамун: Да ти го нач...

https://www.24chasa.bg/sport/article/10298845 www.24chasa.bg
Винер гледа мръсно Мамун.

Живот, пълен с напрежение и псувни от страна на шефката на руската художествена гимнастика Ирина Винер. Това показва документалният филм “Зад предела” на полякинята Марта Прус. Той е заснет по време на подготовката за олимпиадата в Рио преди 5 години и се фокусира върху битката на Маргарита Мамун и Яна Кудрявцева за индивидуалната титла. И най-вече върху Мамун, която изненадващо Винер, която е омъжена за един от най-богатите руснаци Алишер Усманов, се опитала да спре пускането на филма, който е близо 2 часа. А са заснети над 200. И наистина лентата не може да се види в Русия, но вече се върти нелегално по различни сайтове. А е най-гледаният спортен филм в Полша, Франция и Великобритания.

“Защо трепереше? Защо трепереше? Да ти го начукам... Пълно лайно беше. Пълно лайно”, крещи в един момент Винер към Мамун, която изненадващо взе титлата.

Винер въздейства и на личната треньорка на Мамун Арина Зарипова. “Осра се два пъти за минута и 25 секунди. Два пъти! Как я мислиш? Разбира се, че ще се ядоса. Ти не представяш себе си, а мен, Ира, Русия!”, крещи тя на Мамун.

Винер така и не пътува за Рио, но контролира тренировките по скайп. “Рита, писна ми от теб. Две грешки! Ходи по дяволите с твоята нежност, твар. Животно някакво. Бъзливка нищожна”, крещи тя.

Главната сюжетна линия на филма е болестта на бащата на Мамун. Преди олимпиадата става ясно, че Абдула Ал Мамун е болен от тежка форма на рак. Той обаче вижда победата на Маргарита и дори успява да подържи златния медал в ръката си. На следващия ден след прибирането на Маргарита от Рио умира.

Мамун крие всичко това. Но треньорките разбират и методите стават още по-жестоки.

И въпреки всичко Маргарита е категорична, че във филма не са намерили място доста красиви моменти от отношенията с Ирина Винер.

От два месеца насам Винер води война и заради оценките от Токио, особено заради загубата на индивидуалната титла от сестри Аверини от израелката Линой Ашрам.

Стигна се до безумието да обяснява на президента на Русия Владимир Путин, че всичко било на политическа основа, за да може Великобритания да мине напред в класирането по медали.

В Русия обаче вече започва да им писва от истериите на Винер. Журналистът Алексей Авдохин написа хитова статия в sports.ru със заглавие “Истеричката Винер омръзна на всички. Тя вреди на спортистите ни, на гимнастиката и най-вече на сестри Аверини!”