Наско Сираков: Ако не беше пандемията, "Левски" щеше да е водещ на Балканите по членски карти

https://www.24chasa.bg/sport/article/10302236 www.24chasa.bg
Наско Сираков при обявяването на старта на кампанията "Аз съм "Левски" за новия сезон.

Мъри Стоилов показа своята златна карта и призова всеки да помага с каквото може

Собственикът на “Левски” Наско Сираков и старши-треньорът Станимир Стоилов дадоха старт на жизненоважна кампания за клуба - подновяването на членските карти. Именно Наско и Мъри, заедно с новия изпълнителен директор Иво Ивков, обявиха старта на кампанията “Аз съм “Левски” и точно те бяха хората, опитващи се да запалят максимален брой привърженици да се включат и да подпомогнат финансовото състояние на клуба.

Инициативата започна в края на септември миналата година с цел максимален брой левскари да се включат с директна финансова подкрепа - хем да се асоциират с “Левски”, хем да получат отстъпки за билети, абонаментни карти и артикули във фен магазина.

Бяха пуснати бронзова карта за 19,14 лв., сребърна (72 лв.), златна (200 лв.), семейна (200 лв.), платинена (1914 лв.) и диамантена (10 000 лв.).

Само през октомври миналата година приходите за “Левски” от кампанията бяха около 535 хил. лв., а в настоящия момент “сините” имат неистова нужда от средства.

Иво Ивков потвърди на глас очевидното - че лицензът виси със страшна сила, клубът е в незавидно финансово състояние, а бюджетът е изпилен докрай. Администрацията не е получавала заплати от дълго време. Предстоят и преговори за натрупани задължения.

А на 19 октомври 2021 г. ръководните фактори на "Герена" подеха новата кампания.

"Тази кампания неслучайно се казва "Аз съм "Левски". Това е най-лесният начин всеки левскар навсякъде по света да бъде приобщен към семейството на "Левски". От началото на кампанията около 20 хиляди левскари са членове на футболен клуб "Левски", което ни нарежда на едно от първите места на Балканите", каза Наско Сираков.

„Аз съм убеден, че ако не беше този световен проблем с пандемията, щяхме да бъдем водещ клуб на Балканите. Това не е късно. Сега стартираме подновяването на членските карти и съм убеден, че много от нашите привърженици, които не са успели да придобият членска карта, ще го направят“, добави мажоритарният собственик на "сините".

„Искаме да стигнем до всеки един, но трябва да пазим здравето на хората. За втора поредна година не може като клуб да се разгърнем максимално в тази посока. Надявам се, колкото по-бързо започнат да намаляват случаите на заболели хора и поне там, където ще гостуваме за наши срещи, да може да използваме случая и да подновим кампанията", каза още той.

Старши-треньорът Станимир Стоилов е притежател на златна членска карта на "Левски". Той я показа в края на пресконференцията, даваща старт на кампанията за този сезон.

"Аз лично смятам, че тази кампания ще пожъне отново успех. Знаем за нашите проблеми. Знаем, че е най-добре, когато човек сам си помогне. Сигурен съм, че нашите привърженици ще се включат активно. Сигурен съм, че феновете отново ще помогнат на клуба. "Левски" има нужда от помощ. Сега моментът е добър за всеки да направи каквото зависи от него. Вярвам, че ще увеличим двойно това, което Сираков каза. Нямам притеснения и съмнения, че ще удвоим бройката", заяви Станимир Стоилов. И призова всеки да помага с каквото може.