Пожарникарят, който пи чай с принц Уилям, тренирал играчи на "Лудогорец"

https://www.24chasa.bg/sport/article/10302887 www.24chasa.bg
Николай Пенчев позира с наградата от “24 часа” като един от достойните българи на годината. СНИМКА: Румяна Тонева

Като разградчанин тренирах културизъм във фитнес залата на “Лудогорец” в родния ми град и помагах на футболистите от отбора да помпат мускули.

Това заяви за “24 часа” културистът Николай Пенчев, който стана част от семейството на “Достойните българи” в качеството си на лондонски пожарникар. Той спаси двама неподвижни възрастни от горящ блок в английската столица, изнасяйки ги на гръб с 50 кг оборудване през май тази година.

Храбрата му постъпка възхити кралското семейство и лично принц Уилям се срещна с него на чай, за да го поздрави.

Пенчев с Върджил Мисиджан и Светослав Дяков.
Пенчев с Върджил Мисиджан и Светослав Дяков. СНИМКА: Личен архив

Николай тренирал тогавашните звезди на “Лудогорец” в кратките ваканции, които прекарва в Разград, докато учи за пожарникар в София.

“Обучавал съм Светльо Дяков, Марселиньо, които тогава бяха в отбора. Имената на другите, с които съм работил в залата, вече не си спомням, защото са чуждестранни. Но общо взето, съм бил в контакт с всеки един от тях, който е влизал в залата, докато съм работил с моя треньор - майстора на спорта Георги Георгиев, който е и председател на клуб “Гладиатор” в Разград и отговаряше за тази зала”, сподели Пенчев.

Николай впечатли принц Уилям освен със смелостта си в инцидента с пожара в горящ жилищен блок в Лондон, но и с мускулите си. Кралската особа ги забелязва, след като Пенчев си сваля пуловера и остава по риза с къс ръкав. Тогава се пошегувал с него:

“Като ви гледам, със сигурност сте изнесли от горящата сграда двамата възрастни с лекота.” Пенчев приема това като голям комплимент и признание за усилията, които е положил в годините, за да извае тялото си.

В интервю за “24 часа” той сподели, че баща му много го е насърчавал да спортува още като дете и лично му е направил лежанка да тренира.
През 2017 г. Пенчев печели купата в категорията си на европейското първенство по културизъм в Испания с максимум точки, а после и в абсолютната категория.

Сега се готви за състезание по културизъм след четири седмици в Румъния, както сам сподели.