Познати австриец и естонец свирят на ЦСКА и "Лудогорец"

https://www.24chasa.bg/sport/article/10303232 www.24chasa.bg
Волен Чинков СНИМКА: Николай Литов

Волен Чинков е единственият български рефер с наряд в евротурнирите

Двама познати рефери ще свирят на ЦСКА и “Лудогорец” в евротурнирите в четвъртък.

Естонецът Кристо Тохвер е в Разград на мача с “Брага”. Той свири миналия сезон гостуването на шампионите на ТНС в Уелс, което завърши 4:0 за българския тим. Има и един мач на младежите - 0:0 при гостуване на Шотландия. Помагат му Силвер Коив и Стен Класен, а четвърти е Юри Фришер. ВАР са Денис Хиглер и Сердар Гьозбуюк от Нидерландия. Съдийски наблюдател е Ференц Цекели (Унгария), а дежурен делегат е Милован Джоканович от Черна гора.

Интересното е, че съдийски наблюдател на другия мач от групата “Мидтиланд” - “Цървена звезда” е шефът на родните рефери Костадин Гергинов.

С два мача на “Лудогорец” е и австриецът Мануел Шутенгрубер, който е на ЦСКА - “Зоря” (Луганск). Той е ръководил загубите на разградчани от “МОЛ Види” (0:1) и “Жалгирис” (1:2).

На “Васил Левски” ще помагат Роланд Брандер и Роберт Щайнмахер. Съдийски наблюдател ще е кипърецът Михалис Аргиру, а дежурен делегат е Ариел Шейман от Израел.

Волен Чинков е единственият български рефер, който има назначение в евротурнирите в третия ден от груповата фаза. Той получи мача “Мура” (Словения) - “Рен” (Франция) от Лигата на конференциите. С него тръгват Георги Тодоров и Дениз Соколов, а четвърти рефер ще е Никола Попов.
Те ще бъдат наблюдавани от Вадимс Директоренко от Латвия, а дежурен делегат е Харис Гвозден от Босна и Херцеговина. Откакто сгафи на мач на “Волфсбург”, топреферът ни Георги Кабаков няма мачове, въпреки че е в първа група на УЕФА.

В Лигата на конференциите Георги Йорданов е съдийски наблюдател на “Партизан” - “Гент”, а Михаил Касабов отива дежурен делегат на “Анортозис” - “Флора”.

За сметка на мъжете цели два български екипа са с наряди в евроквалификациите за жени. Кристина Георгиева свири Черна гора - Азербайджан в четвъртък. Помагат Екатерина Маринова и Павлета Рашкова, а Християна Гутева е четвърти арбитър. Ана Минич от Сърбия ще им пише оценката, а Атина Патераки от Гърция е дежурен делегат.
Галя Ечева е на Украйна - Испания с Йорданка Корчева и Мирела Иванова. Четвърти е Кристина Георгиева. Наблюдател е Андреас Шлухтер от Австрия, а дежурен делегат - Йосип Томако от Хърватия.

Юргит Мацикюните от Латвия ще ръководи гостуването на нашите националки в Турция. Ирина Пождейева и Герда Еидинзонайте ще помагат, а Лина Складаитите е четвърти арбитър. Албанецът Пларент Котеря е съдийски наблюдател, а дежурен делегат е руснакът Леонид Колошин. Анелия Синабова пък ще оценява съдийките на Гърция - Словакия.