Пекин предлага подсилващи дози срещу COVID-19 преди олимпиадата

https://www.24chasa.bg/sport/article/10314488 www.24chasa.bg

Китайската столица Пекин започна да предлага подсилващи дози ваксина срещу COVID-19, четири месеца преди Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в града и околни райони, предаде Асошиейтед прес.

Държавните медии съобщиха днес, че всеки, навършил 18 години, който е получил двудозова китайска ваксина и принадлежи към рискова група, включително участниците, организаторите или работниците в обектите на състезанието, ще има право на допълнителна доза, съобщи БТА.

Поставянето на подсилващи дози в Китай започна в края на септември, но властите подхождат доста предпазливо към това кой да ги получава.

Олимпиадата, която започва на 4 февруари, може да бъде гледана на живо само от китайски жители. Част от спортните събития ще се проведат в предградието Янцин и в съседния град Чжанцзякоу.

Китай до голяма степен успява да предотврати местно предаване на вируса, налагайки строги изисквания за носене на маски, карантинни мерки и проследяване на контактите. Все още обаче се регистрират заразявания - днес властите съобщиха за 28 нови случая, включително в пекинското предградие Фънтай.