Алберт тренира във фитнеса на Даниел Крейг

https://www.24chasa.bg/sport/article/10317889 www.24chasa.bg

Във фитнеса, направен специално за актьора Даниел Крейг за снимките на филма за Джеймс Бонд в Зьолден премина част от подготовката на най-добрия ни алпиец Алберт Попов. Той бил направен от треньора, който отговаря за физическата подготовка на българина.

Ето и очакванията му за сезона. 

- Как премина предсезонната ти подготовка и с какво настроение влизаш в битката за Големия кристален глобус?

- Подготовката премина бих казал страхотно. През последните месеци наблегнахме върху тренировките в гигантския слалом. Мисля, че с малко късмет бих могъл да направя тези добри спускания, които направих в последните и се надявам в неделя да имам ден, да няма толкова много дупки и да покажа това, на което съм способен. Иначе всички се радваме, че започва сезона. Много дълга подготовка правим всички скиори и в един момент с нетърпение очакваме първите стартова, за да покажем това, което сме направили през изминалите няколко месеца.

- Спомена, че може да имаш проблеми по трасето, толкова ли е лош снега тази година?

- Тук винаги има дупки, тъй като в голямата си част пистата е много стръмна. На такъм терен всеки състезател се опитва да контролира максимално ските и затова се получават дупки, аз пък с последен номер е нормално да карам на една идея с по-лоши условия отколкото скиорите преди мен. Но ако се пусна правилно и чисто за това трасе мисля, че мога да направя един добър резултат.

- В неделя отново ще има публика. Как ви се отрази миналия сезон без емоциите на зрителите?

- Емоцията с публика е по-голяма. Мисля, че всички се радваме , че ще има публика. Това е така, защото миналия си зезон дори да станеш първи, да - резултата си остава в историята, но с публиката ти споделяш успеха си с тези хора.

- Това е олимпийска година. В коя дисциплина ще акцентираш и в кои състезания до стартовете в Пекин?

- Със сигурност ще натискам в слалома. Мисля, че имам страхотни шансове в слалома през този сезон, стига да ги използвам правилно. Доста по-стабилен съм върху ските, а в гигантския слалом се надявам с началото на сезона да се отпусна още малко върху ските, да започвам аз да атакувам трасетата, да се чувствам в собствени води и малко по-малко да си оправя класирането, за да не стартирам в края.

- Каква ще е конкуренцията през настоящата кампания?

- Мисля, че ще е един много силен сезон. Всички се пускат на максимум, както виждате дори младите норвежци миналия сезон го направиха. Тук няма възрастова граница. Всеки дава всичко от себе си, мисля че ще е силен сезон с малки разлики, всеки е жаден за победа.

- Ти какво мечтаеш за тази олимпиада?

- Мечтая да зарадвам България с един медал. Не си поставям цели, просто знам че ако направя това, което показвам на тренировки в две чисти спускания аз съм там.