Димитър Бербатов: С Борислав Михайлов никога няма да работя

https://www.24chasa.bg/sport/article/10319330 www.24chasa.bg
Димитър Бербатов говори дълго пред журналистите след гласуването на конгреса на БФС. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Димитър Бербатов никога не би работил с Борислав Михайлов, стана ясно на откриването на детския футболен комплекс Sofia Football Lab.

Двамата се изправиха един срещу друг на конгреса на БФС, а Михайлов беше избран за президент с 241 срещу 230 гласа. Преди два дни президeнтът на футболния съюз заяви, че би работил с Бербатов.

"Не може да се случи никога да работя с Михайлов. Имам си хора и екип, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините ни на мислене са различни, вижданията ни за някои неща са тотално различни. Това няма какво да се коментира повече, никога не може да се случи", каза Бербатов. 

Бившият нападател заяви, че в Търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на БФС, което е странно за него. Най-важното нещо за него е да се види протокола от конгреса. Още след конгреса той заяви, че ще обжалва.

"Защо не е направено, трябва да ги питате. Протокол няма, отборите трябва да го искат, за да видят какво е станало. И най-важното е дали в този протокол не е записано това, което се чу като запис, а именно, че водещият на конгреса каза: 483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения. И както пише в устава на БФС, който някои цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали", каза още Бербатов.

"Конгресът не се проведе както трябва и беше омаскарен, особено накрая, когато по устав трябваше да има балотаж и не се случи, затова ще има обжалване в съда. Ако всички се случваше както трябва и бяхме загубили, нямаше да има проблем. Но сега трябва да се обърнем към съда и той да отреди кое е правилното нещо. В устава си пише точно и ясно."

Бербатов отхвърли обвиненията от Йордан Лечков и Венцеслав Стефанов, че се е плащало на делегати, за да гласуват за него: "Това е тактика за отвличане на внимaнието от по-важните неща, които току-що казах. Не намирам думи да коментирам тези приказки на тези хора. Това дори не трябва да е интересно."

Той заяви, че този път няма да се размине евентуален опит за манипулация: "Странното е, че никой не подава документи. Къде са хората, които ще управляват? Седим и чакаме да измислим някоя друга простотия. Да манипулираме нещо и да се опитаме да ни се размине, няма да се размине този път."