Алберт Попов след отпадането в Зьолден: Грешките са си мои

https://www.24chasa.bg/sport/article/10320523 www.24chasa.bg

Алберт Попов завърши 61-и от 71 състезатели първия манш на откриващия сезона гигантски слалом в Зьолден (Австрия). Българинът бе с последен стартов номер и всъщност бе и последният, който успя да мине цялото трасе. 10 не успяха да го завършат. За последните номера трасето бе осеяно с огромни ребра и дупки.

"Вината е повече моя. Тактически не успях да овладея трасето. На стръмното се успах. Много хубав терен, много добри условия. Направих няколко грешки, след което опитах да компенсирам, което доведе до нови грешки. Като за начало на сезона съм доволен, но трябваше да се представя доста по-добре", каза Алберт. "Тръгнах с много добра нагласа, дадох много добри времена. Може би това ми изигра лоша шега. Иначе трасето бе най-доброто от годините, в които съм карал тук", допълни той.

Разликата между Алберт и 30-ия, който получи шанс за второ спускане - Рикардо Тонети (Италия) бе 2,92 секунди, което по принцип е разликата, която Алберт прави в последните години.

Алберт Попов след отпадането в Зьолден: Грешките са си мои

Доста големи имена също отпаднаха. Сред тях са французите Виктор Муфа-Жанде и Клеман Ноел, Филипо дела Вите от Италия и двама от австрийците.

Следващият старт на Попов ще бъде чак през декември, защото ще пропусне паралелния слалом в Лех в средата на ноември. Той се прибра за кратка почивка в България, след което подновява тренировки.
Най-бърз в първия манш бе представителят на домакините Роланд Лайтингер. Той има 19 стотни пред Матьо Февр (Франция) и 21 пред Марко Одермат (Швейцария). Второто спускане обаче ще бъде жестоко, защото първите 12 са в 89 стотни.