"Славия" кръщава стадиона си на Александър Шаламанов

https://www.24chasa.bg/sport/article/10326419 www.24chasa.bg

Стадионът на футболния "Славия" ще бъде преименуван на "Александър Шаламанов". Това твърди спортното издание "Спринт". Потвърждението идва от президента на тима Венцеслав Стефанов, предаде bTV. 

В момента спортното съоръжение в столичния квартал "Овча купел" носи името на тима, но от "Славия" искат да отдадат почит на своя легендарен футболист, който почина на 80-годишна възраст.

"Шаламанов е знамето на "Славия" в последните 6 десетилетия без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се. Остана верен на "Славия" до сетния си дъх. Пример за разностранен спортист, за страхотен футболист, за уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват.

Пример за това що е славизъм! Заради всичко това е
приеман изключително позитивно от всички фенове на футбола в България. Шами буквално е знамето на "Славия" защото е единственият, чийто лик е извезан, повтарям – извезан, върху знаме, което се вее по трибуните през 60-те и 70-те години на миналия век", заяви Стефанов.