Бербатов: Днес деловодството на БФС не работи. Утре дезинфекция ли ще има?

https://www.24chasa.bg/sport/article/10328137 www.24chasa.bg

Димитър Бербатов сподели публикация от своята фейсбук страница за кандидатурата си за президент на БФС - Р-еволюцията е тук, от която става ясно, че на искане от клуб - член на футболния съюз, да внесе писмо му бъдат предоставени документи от конгреса на 12 октомври е отговорено, че деловодството не работи. Утре отново щял да последва опит за получаване на официална информация, като с ирония Бербатов и компания предполагат, че може пак да има "дезинфекция". Когато през август от екипа на Бербатов опитаха да входират за първи път искането на поне 1/3 от клубовете за свикване на извънреден конгрес, от футболния съюз обявиха, че в централата има дезинфекция.

Ето пълния текст, споделен от Димитър Бербатов:

Клубовете проявяват притеснение и недоверие към ръководството на БФС

Вече две седмици след проведения конгрес на футболния съюз няма изготвени документи, свързани с провеждането, процедурите и решенията от него. Клубовете имат право да искат да знаят какво е записано в протоколите от конгреса и да го съпоставят с онова, което реално се случи в залата. А потенциалните свидетели на онова, което се случи, са 483-а делегати и още поне двадесетина души, ангажирани административно с провеждането на конгреса. Любопитно е да се знае, че при предишните конгреси документите, свързани с тях, са били внесени в Агенцията по вписванията непосредствено след конгреса – в разумен, няколкодневен срок.

Днес законният представител на ФК „Ком“ (Берковица) е бил в офисите на БФС, за да внесе писмо с искане за предоставяне на протокола от конгреса. Бил е върнат и искането му не е било прието с аргумента, че деловодството не работи. Вероятно в офисите на футболния съюз пак ще се търсят начини за държането на членовете на БФС далеч от правата, които имат по Устав и закон. Утре отново ще бъде направен опит да се внесе същото писмо. Надяваме се от БФС да не кажат, че правят „дезинфекция“.

За какво ръководството на БФС използва дългото време след конгреса, невнасяйки документите за вписване - ще разберем съвсем скоро.

 Едно е ясно – ако се търси прозрачност, честност и това документите да отразяват наистина случилото се, те отдавна щяха да бъдат изготвени и публикувани.

Апокрифните действия на БФС се превърнаха в практика и емблема на Михайлов и екипа му. Вместо да се върви в посока на изсветляване работата на футболната централа, се затъва отново в блатото на потайност, съмнения и задкулисие. Това обаче се вижда и разбира от клубовете, които вече взеха съдбата си в свои ръце – за първи път в историята бе свикан конгрес с подписка от недоволните от това ръководство на БФС клубове.

Задкулисните машинации и грубото нарушаване на Устава и закона, липсата на резултати, липсата на прозрачност, съмненията за корупция и неадекватното управление на активите, липсата на стратегия и визия за развитие и цялостното незавидно положение на 90% от членовете на БФС, 16 години слабо управление на Михайлов и компания, както и неспазените обещания отблъскват от настоящото ръководство и процесът по отстраняването му започна.

Ние няма да спрем, мотивирани сме до краен предел и ще помогнем на клубовете да доведат започнатото докрай – следвайки Устава, закона, честноста и безупречения морал.