"Левски" за Хубчев: Не сме имали такъв случай дори със знайни и незнайни чужденци

https://www.24chasa.bg/sport/article/10437582 www.24chasa.bg
Петър Хубчев и екипът му (от ляво на дясно) - Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, при представянето им в “Левски”. СНИМКА: Йордан Симeонов

2 200 000 лв. дефицит измъчват “сините”

Финансовата ситуация в “Левски” е критична, но под контрол. 2 200 000 лева дефицит измъчват емблематичния български футболен клуб. 800 000 от тях се дължат на бившия треньор Петър Хубчев и екипа му.

Тази равносметка даде на първата от обещаните редовни отчетни за състоянието на “сините” пресконференции изпълнителният директор адвокат Ивайло Ивков.

Той разкри подробности от преговорите с Хубчев и екипа му, като не скри, че е останал страшно разочарован от отказа за отстъпки при преговорите.

“Никак не съм щастлив от това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието, в което е клубът. Не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Цялата сума ще бъде изплатена в следващите 6 месеца. Тя е 800 000 лева. Включва лихви и главници.

Разсрочването все пак е някаква отстъпка. Не знам защо не направиха повече. Разочарован съм от това. Не сме имали такъв случай дори със знайни и незнайни чужденци. Там проблемът се корени от преди раздялата”, разказа юристът. Ивков говори и за други две пера в портфолиото от дъгове на “Левски”.

“Вторият случай е с футболист, който не влиза в плановете на треньора Станимир Стоилов. Симеон Славчев имаше договор за още година и половина. След проведени преговори и разбиране от другата страна се разбрахме и сключихме много добро споразумение с г-н Славчев и неговия агент.

12 000 и нещо евро плюс заплатите до края на годината ще бъдат изплатени. Това е доста добро решение на този казус. Водихме тежки преговори, но в рамките на десетина дни успяхме да приключим с този случай. Третият случай е с Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА, че му дължим 395 000 евро. Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината и да не влияе на лиценза на клуба.

Вярваме, че ще можем да постигнем и там едно относително добро споразумение. Очевидни са щетите от тези случаи. Няма нужда да говорим повече за това”, обясни изпълнителният директор.

Ивков се похвали, че за “Левски” отпаднали общо 6 дела за сумарно 210 000 лева.