И след 26 г. Балъков е помнен в “Спортинг” (Снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/10437607 www.24chasa.bg

Следата, която Красимир Балъков остави в “Спортинг” (Лисабон), е повече от сериозна. Това показа визитата на един от емблематичните български футболисти в португалската столица в сряда.

Посрещането му 26 г. след като пое от “Спортинг” към “Щутгарт”, затвърди за пореден път статута му на легенда на “лъвовете”. Ръководството се отнесе към Балъков като към знатен гост, а феновете показаха, че още помнят майсторските му изпълнения от периода 1990 - 1995 г.

Краси пристигна първо в академията на “Спортинг”, разгледа я и говори с директори и треньори. Там се срещна с президента на “Спортинг” Фредерико Арандаш и треньора Рубен Аморим. Заедно изгледаха мача на младежите в Шампионската лига, в който бе постигната победа с 3:2 над “Борусия” (Дортмунд).

След това бившият капитан на България пое към музея на клуба, където го очакваше синът му Красимир Балъков-младши.

Вечерта двамата бяха на стадиона за мача на “Спортинг” срещу “Борусия” от Шампионската лига.

Балъков донесе късмет на “лъвовете”, които биха с 3:1 и така си осигуриха място на 1/8-финалите на турнира.

На стадиона множество фенове поискаха да се снимат с българина. Той раздаде и една камара автографи. “Феновете ме върнаха 30 г. назад”, сподели Бала в профила си във фейсбук.

Самия двубой той изгледа в компанията на друга легенда на “Спортинг” - Мануел Фернандеш. Той беше помощник на покойния Боби Робсън по времето, когато Краси играеше за гранда от Лисабон.