Кобрата се закани да набие здраво ММА боеца

https://www.24chasa.bg/sport/article/10437761 www.24chasa.bg

Кубрат Пулев е сигурен, че може да набие здраво следващия си съперник.

Кобрата говори пред медиите за мача си с Франк Мир, който е главен в програмата на очакваната с голям интерес галавечер Triad Combat. Боксьори ще играят срещу звезди от смесените бойни изкуства. Пулев бе запитан как ще се напасне към правилата, които се различават от тези на бокса, и какви са очакванията му за двубоя.

В Арлингтън, Тексас, българинът и Мир ще мерят сили на специален триъгълен ринг. Ще бъдат разрешени всички удари от бокса и част от тези в ММА. Забранени са ритниците, лактите, боят на земя и хватки за предаване.

“Малко по-различно е от бокса, но мисля, че триъгълният ринг е окей за нас, защото също е ринг. Той е добър боец, уважавам го, но мисля, че боксът си е бокс. И аз съм подготвен отлично, мога да го набия много здраво! Тренирах през цялото време с ММА бойци, имам много приятели от ММА. Преди 5 години, преди 7 години се занимавах със смесени бойни изкуства заедно с бокса. Моят спорт е боксът, но харесвам ММА. Винаги съм подготвен. Може би ще покажа какво мога”, заяви по-големият от братята Пулеви.

“Смятам, че Кубрат е боксьор от световна класа. Ще дам най-доброто от себе си, така че да не се стигне до бокс, защото там той има предимство. Ще опитам да покажа, че ММА бойците сме по-добри от боксьорите”, коментира бившият шампион Мир.

За последно Пулев се качи на професионалния боксов ринг на 12 декември 2020 г., когато загуби мача си за титлите на Световната боксова асоциация, на Световната боксова организация, на Международната боксова федерация и на Международната боксова организация срещу британеца Антъни Джошуа.

Мениджърът на българския професионален боксьор Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, съобщи, че води преговори за мач в тежка категория срещу непобедения британец Джо Джойс. Той е претендент №1 за титлата на Световната боксова организация.