Шок - без Роналдо или еврошампиона Италия на световното в Катар

https://www.24chasa.bg/sport/article/10441095 www.24chasa.bg
Кристиано Роналдо жестикулира по време на тренировка на португалския национален отбор. СНИМКА: РОЙТЕРС

Португалия на мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо и еврошампионът Италия се паднаха в един поток на баражите за участие от Зона Европа на световното първенство в Катар догодина и това означава, че един от двата национални тима ще гледа шампионата на планетата по телевизията.

12 отбора, класирали се за баражите, бяха разделени на две групи от поставени (Португалия, Шотландия, Италия, Русия, Швеция, Уелс) и непоставени (Турция, Полша, Северна Македония, Украйна, Австрия, Чехия), които ще играят помежду си в един мач, а следващите сблъсъци ще бъдат определени чрез потоци.

Полуфиналните срещи от баражите за класиране на световното ще се изиграят на 24 март 2022 г., като победителят ще бъде определен в един мач.

Пет дни по-късно, на 29 март, победителите от полуфиналите в съответните потоци ще се срещнат в един финален двубой за определяне на отбора, който ще играе на световното първенство.

Домакинът на този двубой беше определен по време на жребия в Цюрих. В поток "С" Португалия ще домакинства на "адзурите", ако двата тима преодолеят първите си съперници, съответно Турция и Северна Македония.

Поток „А“

Полуфинал 1: Шотландия – Украйна

Полуфинал 2: Уелс - Австрия

Финал: Победител 2 - Победител 1

Поток „B”

Полуфинал 1: Русия - Полша

Полуфинал 2: Швеция - Чехия

Финал: Победител 1 - Победител 2

Поток „C”

Полуфинал 1: Италия - Северна Македония

Полуфинал 2: Португалия - Турция

Финал: Победител 2 - Победител 1