Мъри: Трябва да играем по-уверено, имаше напрежение у младите

https://www.24chasa.bg/sport/article/10443505 www.24chasa.bg
Станимир Стоилов

Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов сподели мнението си след нулевото равенство с „Арда“.

"Труден мач и за двата отбора. С оглед на показаното не мисля, че можехме да вземем повече от точка. Не стана достатъчно добър и качествен двубой за нашия отбор специално. Трябва да играем по уверено, имахме напрежение в част от младите играчи. Това са неща, които трябва да работим. Засега виждам прилична организация във фаза защита.

Днес не изглеждахме по най-добрия начин кондиционно. Според мен нещото върху, което трябва най-много да работим, е увереността във футболистите. Дадохме инициативата на Арда в определен момент. Акцентът на целия отбор е във фаза защита и атака. Липсата на увереност ни създава проблеми и в атакуващ план. Това може да се подобри с времето и добавяне на класни играчи, които да имат повече увереност във владеенето на топката“, коментира Стоилов.

По думите му липсата на Драган Михайлович и Георги Миланов оказва влияние най-много на това, че те играят уверено.

„Те създаваха най-много опасности по десния фланг. Нивото на нашата А група не е чак толкова заплашващо, но младите все още играят под голямо напрежение. На този етап отборът е леко стабилизиран. Играе с достатъчно желание и амбиция. „Левски“ трябва да е винаги на върха. Надявам се като възстановим увереността и опитните се завърнат да подсилим увереността. Моята идея е минимум 10 човека от школата, но ще трябва да изтърпим и негативни резултати", каза Стоилов.