Война и извън терена преди дербито в Разград

https://www.24chasa.bg/sport/article/10445680 www.24chasa.bg
Снимка: Румяна Тонева

Антагонизмът между доминатора в българския футбол в последните 10 г. “Лудогорец” и опитващия се неуспешно да спре хегемонията му ЦСКА избуя отново преди поредния им сблъсък и на терена, който е утре от 17,15 ч на стадиона в Разград.

В събота в. “Дейли мейл” публикува материал за Алън Пардю. Англичанинът работи за ръководството на “червените”. При пристигането си на “Българска армия” бившият мениджър на отбори от Висшата лига от ранга на “Нюкасъл”, “Уест Хем” и “Саутхемптън” беше технически директор, а в момента се води съветник на акционерите.

В материала Пардю се заяде с “Лудогорец”, питайки дали е нормално собствениците на клуба да притежават и телевизионните права за първенството ни.

В неделя последва отговор от разградчани.

“С изненада прочетох изказванията на г-н Алън Пардю пред английските медии и твърдението му, че собствениците на “Лудогорец” притежават телевизионните права за българското първенство”, заяви пред клубния сайт на “Лудогорец” изпълнителният директор Ангел Петричев. След това той направи препратка към гостуването на ЦСКА на “Бодьо/Глимт” в Лигата на конференциите и думите му.

“Едва ли заради норвежкия студ, по-скоро заради дългия престой в българската футболна действителност г-н Пардю влиза в ролята на глашатай на неистини.

Безспорен факт е, че телевизионните права са собственост на “Нова Бродкастинг Груп” от доста време и колкото пъти да се повтаря лъжата, че братя Домусчиеви имат нещо общо, тя няма да стане истина.

Г-н Пардю би трябвало добре да знае, че титлата ще се реши на терена, където се вижда работата на футболните хора, към които и той се числи. Всичко останало е замазване на очите на публиката”, продължи Петричев. Директорът разкри, че преди време англичанинът е бил предлаган за наставник на “Лудогорец”.

Дали, когато ни го презентираха за треньор на “Лудогорец”, г-н Пардю е имал проблеми с телевизионните права?”, попита донякъде риторично Петричев.

Всъщност тази тематика се дискутира за втори път през този сезон. В неговото начало от “Арда” атакуваха “Лудогорец” заради отлагането на мача им.

Собственикът на 10-кратните шампиони Кирил Домусчиев реагира със следния пост във фейсбук: “За съжаление на различни комични “герои”, които си намират оправдание винаги в мен и фирмата - притежател на телевизионните права за футболното ни първенство, бих искал още веднъж да съобщя, че от този сезон собственик на правата и страна по договора с БФС е “Нова Броудкастинг Груп”. Аз и брат ми нямаме нищо общо нито с телевизията, нито с правата. “Героите” да си търсят някакви нови оправдания!”.