Роналдо към шефа на "Франс Футбол": Лъжец

https://www.24chasa.bg/sport/article/10449908 www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС

Кристиано Роналдо нарече шефа на "Франс Футбол" Паскал Фере "лъжец". Изданието организира гласуването за "Златната топка", а португалецът отказа да присъства на церемонията. През миналата седмица Фере заяви, че единствената амбиция на Кристиано Роналдо до края на кариерата му е да задмине Лионел Меси по брой отличия. Това му било съобщено лично от португалеца. 

"Паскал Фере излъга и използва името ми, за да си прави реклама на мой гръб - написа Кристиано в социалните мрежи. - Неприемливо е да използваш връчването на тази престижна награда за такива лъжи и да омаловажаваш някого, който винаги е уважавал "Франс Футбол" и "Златната топка". Тази негова лъжа е и причината да не присъствам днес на гала церемонията.

Винаги поздравявам победителя, както изисква спортът и честната игра. Винаги съм я следвал в моята кариера от самото начало. Винаги печеля за себе си и за клубовете, които представлявам. Печеля за себе си, а не срещу някого.

Моята най-голяма амбиция в кариерата е да печеля с националната фланелка и за клубовете ми. Най-голямата ми амбиция е да съм добър модел на подражание за тези, които искат да са професионални футболисти. Най-голямата ми амбиция е името ми да е изписано със златни букви в историята на световния футбол.

Завършвам с това, че фокусът ми е към следващия мач на Манчестър Юнайтед и всичко, което можем да постигнем със съотборниците ми и феновете ни. Останалото? То е маловажно".