3 греди за “Царско село”, 3 точки за “Левски”

https://www.24chasa.bg/sport/article/10457724 www.24chasa.bg
Билал Бари чуква топката в мрежата зад Янко Георгиев след паса от Димитър Костадинов. СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

“Левски” на Мъри Стоилов измъкна 3 точки от “Царско село” на Любо Пенев. “Сините” вкараха 1 гол, а “червените” удариха 3 греди и в крайна сметка “Левски” се зарадва (поне на резултата) - 1:0.

Решителното попадение вкара Билал Бари в 43-ата мин. Марин Петков центрира отдясно, Мартин Кавдански не успя да изчисти и топката попадна в Димитър Костадинов. Той сви хубаво към намиращия се сам между четирима защитници в “червено” Бари, който засече във вратата на Янко Георгиев.

Развоят обаче можеше да е съвсем различен. Току-що бе изминала 1-ата мин, когато Николай Михайлов трябваше да се намесва решаващо след удар с глава на Балтанов. Секунди по-късно след далечен удар на Васил Шопов и рикошет топката срещна лявата греда на вратата на “Левски”. В 36-ата мин Димо Бакалов бе близо до изключителен гол - след избита с глава топка от защитник на “сините” стреля от воле от границата на наказателното поле, пращайки топката в горната част на дясната греда. В 53-ата мин след корнер за “Левски” и контра за “Царско село” се стигна до удар на Ален Стеванович, но отново последва греда.

В 71-ата мин Радослав Цонев опита да вкара втори гол за “Левски”, но Янко Георгиев отрази с една ръка. Костадинов не успя да вкара при добавката. Последваха и две поредни намеси на вратаря на “Царско село” след удар ина Здравко Димитров.

В крайна сметка “Левски” взе трите точки, доближавайки се до топ 6. А Николай Михайлов записа четвърта поредна “суха мрежа”.