"Левски" се завръща в Европа довечера срещу подредени и стегнати австрийци

https://www.24chasa.bg/sport/article/10475254 www.24chasa.bg

Старши треньорът Андрей Жеков коментира пред клубния сайт на „Левски София” предстоящите сблъсъци с „Амщетен”.

При завръщането си в европейските клубни турнири след пауза от 3 г. „сините” ще са домакини на австрийския тим и в двата мача от 1/16-финалите на Challenge Cup.

Двубоите в зала „Левски София” днес  утре са от 18,30 ч.

„Завръщаме се в Европа след 3 г. Мачовете там са по-различни, но в крайна сметка и в тях най-важен е резултатът.

Ще срещнем един добре подреден отбор. Надявам се да сме се подготвили подобаващо и да изпълним целта си – продължаване напред в турнира.

С оглед на младия ни състав за повечето момчета това ще е първи допир с турнирите. Имаме и състезатели с голям опит в тях. Така че всеки ще си има своите емоции.

Мачовете с „Амщетен” ще са първи и за мен като треньор. Както казах, преживяването е по-различно, но пак от значение е само победата.

Като състезател съм имал възможност да усетя атмосферата.

Нивото в Европа почти винаги е по-високо. Колкото по-напред отиваш, то се вдига. Така тези мачове може да ти покажат докъде в действителност си стигнал.

Със сигурност не очаквам лесни двубои с „Амщетен”. Гледахме няколко техни срещи от австрийското първенството, както и едната от миналия кръг на турнира срещу украинския „Харков”. Играят на добро ниво, стегнато. Не грешат, подредени са.

Имат чужденци – поляци, сърбин. Излязоха на второ място в шампионата. Тези мачове определено ще са полезни за нас. Искаме да участваме и в още такива”, заяви Жеков.