"Звезди на бъдещето" - коледен подарък от "Левски София" за българския волейбол

https://www.24chasa.bg/sport/article/10476114 www.24chasa.bg

Създадоха силен международен турнир за момчета и момичета в София. Български клубове срещат отбори от Италия, Русия и Сърбия в първото издание от 18 до 20 декември 2021 г.

Волейболен клуб "Левски София" подарява нова добра новина за българския волейбол - създава силен международен турнир за момчета и момичета - "Звезди на бъдещето".

Първото издание ще се проведе на от 18 до 20 декември 2021 г. Домакин е спортна зала "Левски София". Дебютната надпревара ще е с участието на общо 12 отбора - за момчета и момичета до 15 години.

Участници при момчетата са "Волей Тревизо" (Италия), "Цървена звезда" (Сърбия), "Москва" (Русия), а освен домакините от "Левски София" от българска страна са поканени още Волейболна академия "Стойчев - Казийски" и "Виктория Волей".

Участници при момичетата са "Цървена звезда" (Сърбия), "Ника" (Русия) - водеща волейболна школа в Москва, а от българска страна ще участват домакините от "Левски София", "Марица" (Пловдив), ЦПВК и ЦСКА.

"Създавайки турнира "Звезди на бъдещето", искаме да дадем на българските деца възможност да играят на най-високо ниво в най-ранна възраст. Започваме с тази възраст, която има и най-малко възможности за международни изяви. Идеята е турнирът в София да се превърне в традиционен - всяка година около Коледните празници. При възможност, ще добавяме и други възрасти. Както всички наши инициативи, ние търсим дългосрочност и надграждане. Развиването и изграждането на собствени кадри е част от ДНК-то на волейболен клуб "Левски София", но ние се опитваме да помагаме не само на "Левски София", но и генерално на българския волейбол", заяви Давид Давидов, съпрезидент на ВК "Левски София".

"Искаме турнирът "Звезди на бъдещето" освен да стане традиционен, да създава у децата усещането, че са част от голямото волейболно семейство на Европа и да си премерят силите със своите връстници от силни школи на Стария континент. Турнирът ще дава възможност на най-силните отбори за съответната възраст в България да се изправят срещу едни от най-силните в Европа. Целта е развитие на българския волейбол и на най-ценния му ресурс - днешните таланти, в които вярваме, че имат потенциал да са утрешни звезди", заяви Владимир Николов, съпрезидент на ВК "Левски София".

Турнирът „Звезди на бъдещето“ ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол.