Великият Моуриньо в София: Чувствам се у дома, работих с най-добрия в света - Стоичков

https://www.24chasa.bg/sport/article/10483069 www.24chasa.bg
Жозе Моуриньо на днешната пресконференция в София. Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

"Всеки път, когато съм в България, се чувствам у дома", обяви един от най-великите футболни треньори на нашето съвремие Жозе Моуриньо, който днес дойде в София начело на "Рома" за утрешния мач с ЦСКА в последния кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите.

И добави: "80-те и 90-те години бяха златни години за българския футбол. Имахте добри футболисти, които играеха из цяла Европа и аз имам много добри спомени от тогава. Хората, които познавах и специалното отношение, което имам към Стойчо, който също идва като мен от малък град, се запазиха до днес. Те бяха освен добри футболисти, а и добри хора.Онова поколение беше много голямо. После отидох в Барселона и срещнах футболист №1 в света – Христо Стоичков. Чувствам ви като приятели, но утре няма да чувствам хората срещу мен като такива, тъй като излизаме за победа”.

„За нас е важно да победим с идеята, ако победим, да бъдем първи. Ако Будьо победи също, ще останем втори, но това, което зависи от нас, ще го направим. Знам, че ще бъде трудно с ЦСКА, защото те заслужават повече точки от сегашния им актив. Срещу нас ни затрудниха в Рим, но ние трябва да победим”, каза още португалецът.

„Утрешният резултат не е от особено голяма важност, тъй като сме се класирали вече. Важно е дали сме първи или втори. Амбициите са ни да продължим напред, сега идват осем отбора от Лига Европа. Ще видим какво ще се случи, но имаме амбиция да стигнем колкото се може по-напред”, продължи прочутият специалист в зала „Родина” на националния стадион „Васил Левски”.

„Не мисля, че времето ме е променило много. Може би съм станал по-спокоен, но смятам, че имам същата любов към футбола. През 2004-а година имах щастието да спечелим Шампионска лига, но днес играем в Лига на конференциите и имам желание "Рома" да спечели това състезание, защото е първо. Ако го направим, ще останем в историята”, акцентира Моуриньо.