Лош късмет остави в ръцете на Казахстан 2 български квоти за олимпиадата

https://www.24chasa.bg/sport/article/10640066 www.24chasa.bg
Даниела Кадева бе оперирана в Герания, а същевременно се оказа и с коронавирус.

Съдбата на 2 български квоти за олимпийските игри в Пекин през следващия месец се оказа в ръцете на Казахстан заради изключително лош късмет.

Той лиши от шанс дамската ни щафета да стартира утре в кръга от световната купа по биатлон в Руполдинг (Гер).

Заради счупена костица в стъпалото се наложи Даниела Кадева да бъде оперирана. Лора Христова пък пипна коронавирус заедно с ваксмайсторката Стефани Попова и двете бяха карантинирани.

После се оказа, че и Кадева е заразена.

В германския зимен център по спешност пристигна 18-годишната Валентина Димитрова, която в спринта записа дебют в световната купа.

Дори с нея обаче няма как да бъде оформена щафета. Щабът на националния отбор разполага със само още 2 здрави биатлонистки - Милена Тодорова и Мария Здравкова.

Щафетата утре ще определи крайното класиране по нации при дамите за квотите за олимпиадата. Преди този старт България заема последното място, което дава право на 4 биатлонистки в Пекин - 20-ото. На 42 точки от нас са дамите на Казахстан.

Представителките на бившата съветска република ще стартират в щафетата. Ако те завършат на 13-ото място или по-напред, ще изместят България на 21-ата позиция.

При такъв сценарий ще изпратим не 4, а 2 биатлонистки на олимпиадата.

При мъжете България има сигурни 4 квоти за Пекин.