Министър Радостин Василев се извинил на Илиана Раева, поканил я утре

https://www.24chasa.bg/sport/article/10641588 www.24chasa.bg
Илияна Раева. Снимка Фейсбук

Пореден обрат в обтегналите се днес отношения между спортния министър Радостин Василев и шефката на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева. Преди минути прославената ни спортистка написа на профила си във Фейсбук дословно:

"Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика.

Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме покани утре на разговор в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изказва своето отношение към мен и “златните ни момичета”.

Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата. Защото аз представлявам един красив, много успешен женски спорт, за който трябва да се грижа и да работя за неговото развитие и просперитет.

Отдавна съм разбрала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиедестал, много по-високо от личните ми чувства и понякога от нараненото ми достойнство".

По-рано днес Раева бе на разговор с министъра на спорта Радостин Василев. Тя определи срещата като "фалстарт" и смята, че неговата атака към Левски и Наско Сираков се е прехвърлила и към самата нея.

"Спират се всички порочни практики в министерството. Ще има нови договори с федерациите. Няма да има повече пари с телефонни разговори. Днес един човек си помисли това и сгреши", обяви по-късно министърът по отношение на Раева.