Кои са най-добрите и най-лошите стадиони в света (графики)

https://www.24chasa.bg/sport/article/10683684 www.24chasa.bg
Националният ни стадион е сред най.лошите в света. СНИМКА: Велислав Николов

"Васил Левски" е в челото на антикласацията

Английският сайт money.co.uk направи класация на най-добрите и най-лошите стадиони в света според отзивите на феновете в три социални мрежи. Според авторите са обобщени данните на 180 игрища по цялата планета.

За съжаление, България влезе в антикласацията, като “Васил Левски” е осмият най-лош. Това е нормално, след като той никога не е бил реновиран изцяло, а само му бе направен основен ремонт.
Най-добрият стадион в света според феновете е този на “Борусия” (Дортмунд), който получава средна оценка 4,57 точки от запалянковците.

Кои са най-добрите и най-лошите стадиони в света (графики)

Само на 4 стотни след него, за наш срам, е новият национален стадион в Букурещ, който е оценен наравно с “Камп Ноу”, “Сантяго Бернабеу”, “Милениум” в Уелс, националния във Варшава и “Тотнъм Стейдиъм” в Лондон.

Кои са най-добрите и най-лошите стадиони в света (графики)

Или две държави от бившия социалистически блок са в челото на класацията, а България е в челото на антикласацията.

Надеждата е наистина да тръгне строителство на някакво ново съоръжение у нас. За това се говори от години, а в момента е заложено и в коалиционното споразумение на правителството от четири партии - ПП, БСП, ИТН и ДБ.

Фенове, като разбраха за класацията, бяха категорични, че е добре, че държавният “Българска армия” не е бил оценен, защото със сигурност щеше да стане номер 1.

Най-слабата оценка от всички стадиони на планетата е за “Карло Кастелани”, където играе мачовете си италианският “Емполи”.

Той е единственият, който е под 3 обща оценка - игрището е с 2,90 средно.

След него на доста сериозна дистанция са “Балаидос” на “Селта”, “Максимир” на “Динамо” (Загреб) и “Крал Бодуен”, националният стадион на Белгия.

Това е доста изненадващо по отношение на “Крал Бодуен”, който бе постоен отново, но преди повече от 20 години и вероятно заради това вече не е по вкуса на запалянковците.

С равна оценка с “Васил Левски” е и стадионът на белгийския “Брюж”, което е може би единственото добро в ситуацията.