Регистрираха сдружението, което ще спасява "Берое"

https://www.24chasa.bg/sport/article/10689159 www.24chasa.bg
Адвокат Светаслав Миневски от Стара Загора оглави новорегистрираното "Сдружение за подкрепа на футбола - Берое". СНИМКА: Личен архив

В Търговския регистър днес е записано "Сдружение за подкрепа на футбола - Берое", което ще поиска акциите на професионалния футболен клуб в Стара Загора от ТЕЦ "Марица изток 2" и ще се опита да спаси останалия без финанси отбор. Това съобщи за "24 часа" председателят на Управителния съвет на сдружението Светослав Миневски, адвокат от Стара Загора.

В момента Миневски е и председател на Съвета на директорите на държавните "Мини Марица изток" ЕООД.

"Първата ни задача сега е да представим в ТЕЦ "Марица изток 2", която досега финансираше клуба, инвестиционно намерение, с което да получим неговите акции. Пари засега нямаме, така че очакванията са ни да бъде изпълнено обещанието акциите да ни бъдат прехвърлени безвъзмездно", не скри Миневски. Той допълни, че ако се появи кандидат с финансови възможности, какъвто досега няма, ще му прехвърлят собствеността над клуба без проблеми.

С новото сдружение е ангажирана и община Стара Загора, а зам.-кметът Красимира Чахова, която отговаря и за спорта, е член на неговия Управителен съвет.

След това новото сдружение с нестопанска цел ще подпише договори със специалистите от новия треньорски щаб, старши треньор ще бъде отново Петър Хубчев.