Президентът на МОК Томас Бах пристигна в Китай за откриването на Зимната олимпиада

https://www.24chasa.bg/sport/article/10728010 www.24chasa.bg

Вчера следобед президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който пристигна в Пекин за откриването на Зимната олимпиада, се срещна с китайския председател Си Дзинпин. Това съобщи "Радио Китай".

По време на срещата, Си Дзинпин заяви, че Китай ще изпълни обещанието си и ще представи на света икономични, безопасни и вълнуващи олимпийски игри. Това е първото глобално спортно събитие, което се провежда по план след избухването на епидемията от новия коронавирус, и то се подкрепя не само от китайския народ, но и от международната общност, посочи китайският лидер.

Бах поздрави китайския народ с настъпващата година на Тигъра и посочи, че оценява високо ефективността, решимостта и активността на Пекин в организирането на Зимната олимпиада. Той изрази благодарности за гостоприемство към спортистите и служителите на МОК.

Строгите антиепидемични мерки ще осигурят успешно провеждане на игрите. „Нека годината на тигъра да бъде година на смелост и енергия, на здраве и щастие за китайския народ! Зимните олимпийски игри в Пекин ще бъдат най-добрият новогодишен подарък от света за китайския народ“, каза още той.