Денислава Глушкова: Нямам идоли в тениса, искам да съм себе си

https://www.24chasa.bg/sport/article/10735060 www.24chasa.bg
16-годишната българка на една от арените в комплекса в Мелбърн

Харесвам много тениса, както и всички, които се занимават с този спорт. Няма обаче някой, който да ми е идол и на когото да искам да приличам. Искам да бъда себе си.

Това сподели за “24 часа” Денислава Глушкова, няколко часа след като приключи участието си при девойките на Australian Open. 18-годишната българка достигна до 1/8-финалите още при дебюта си в турнир от “Големият шлем”.

В общо третата си среща Денислава загуби 3:6, 1:6 от №1 в ранглистата Петра Марчинко (Хър). Двата мача преди това талантливото ни момиче спечели, без да загуби сет.

“Срещу Марчинко първият сет бе оспорван. Във втория тя се нахъса, вдигна нивото и ме победи. Все пак е №1”, коментира загубата Глушкова.

Тя обаче определено ще запази положителни емоции от кортовете в Мелбърн. “Чувството да играеш на такъв престижен турнир е неописуемо. Спечелих 2 мача, отстраних №15 в схемата. С всяка точка добивах увереност.

Смятам, че с достигането на 1/8-финал може да съм доволна от дебюта си в “Големият шлем”. Надявам се на следващите такива турнири през годината да се представя още по-добре и да стигна по-нагоре”, каза още Денислава.