“Левски” без треньора и цял отбор на финалите за купата

https://www.24chasa.bg/sport/article/10750978 www.24chasa.bg
Снимка: клубен сайт

Без старши треньора си Андрей Жеков и шестима волейболисти, което е цял отбор, ще бъде “Левски” във финалния турнир за купата на България.

Той стартира днес в бургаската зала “Младост”, а “сините” и разложкият “Пирин” са последната четвъртфинална двойка, която ще играе. Мачът е от 20 ч.

Първо отпаднаха капитанът на “Левски” Боян Йорданов и Гордан Люцканов, които са с травми.

След направените тестове за COVID-19 преди заминаването бе установено, че с позитивен резултат са Жеков, както и централните блокировачи Светослав Гоцев и Николай Захариев и разпределителят Симеон Николов.

Титулярят на този пост - Владимир Станков, пък е със стомашен вирус и има теоретична възможност да пътува за Бургас в събота, но ако се чувства по-добре и повторният му тест също е отрицателен.

При тези обстоятелства официален дебют за “Левски” ще направят центровете от юношеския тим на “Левски” Преслав Петков и Кирил Колев. “Сините” пък ще бъдаг водени от помощника на Жеков - Христо Цветанов.

Със сигурност само един от опитните лидери - Владислав Иванов, ще бъде в състава. Либерото на националния отново ще бъде с капитанската лента.

Иванов е изразил желание при нужда да влезе в ролята на разпределител.