Джошуа провалил мача Фюри - Усик за 5 милиона долара

https://www.24chasa.bg/sport/article/10752689 www.24chasa.bg

Заради 5 милиона долара се е провалил мачът за обединяване на титлите в свръхтежка категория на бокса, стана ясно по време на наддаването за двубоя Тайсън Фюри - Дилиан Уайт. Бившият шампион Антъни Джошуа се съгласил на 15 милиона долара компенсация, за да отстъпи от задължителния си реванш с Олександър Усик, но в последния момент пожелал по-голяма сума и бил отрязан.

Така през април Фюри ще се бие с Уайт, а започват преговорите за реванша на Джошуа и Усик. Свръхтежките не са имали абсолютен шампион от 80-те години на миналия век, като последният е Ленъкс Луис. След това дойдоха братята Кличко, а те се бяха заклели на гроба на баща си никога да не се изправят един срещу друг.

"Куизенбери Промоушънс" на Франк Уорън и Боб Аръм спечели наддаването в Мексико Сити с оферта от 41 025 000 долара и ще организира мача на Фюри и Уайт. "Мачрум боксинг" на промоутъра на Джошуа Еди Хърн даде 32 222 222 долара и загуби търга. До наддаването се стигна след като двамата боксьори не постигнаха споразумение в указания от Световния боксов съвет срок.

Джошуа провалил мача Фюри - Усик за 5 милиона долара

По условията на наддаването Фюри ще прибере 80% от сумата, а 20% остават за съперника му. Двубоят най-вероятно ще е в родния на Фюри Манчестър, като се разглежда дали не може да бъде на "Олд Трафорд". Другите варианти са "Уембли" и "Милениум" в Кардиф.

Джошуа пък евентуално ще излезе на ринга през май срещу Усик, като отново се говори за мач във Великобритания.

След това ще започнат преговори за обедение на всички титли в свръхтежка категория.