Христо Стоичков смени Радуканов като треньор на ЦСКА

https://www.24chasa.bg/sport/article/2034089 www.24chasa.bg
Христо Стоичков

Христо Стоичков е новият старши треньор на ЦСКА. Той идва в Борисовага градина заедно с помощника си в Ловеч Петко Петков и Стефан Генов, който води последно "Локо" (Пд) в елитната ни група. В понеделник Камата трябва да води първата тренировка на тима.


"Това е факт само ако завършат успешно преговорите за влизането на Гриша Ганчев в клуба", заяви един от участниците в преговорите между "Титан" и ловешкия бизнесмен.
"Титан" няма да излезе напълно от ЦСКА. Преговорите прехвърлянето на част от тима вървят, като окончателно трябва всичко да стане ясно до утре.


Сегашните собственици Димитър Борисов и Иво Иванов ще бъдат ангажирани с твърда сума по издръжката на отбора, както и с ликвидирането на договорите на ненужните играчи. Повечето от игралите досега в Борисовата градина, няма да попаднат в състава.
От Ловеч ще дойдат доста от асовете на "Литекс", а там ще се обиграват нови играчи. Ще трябва да бъде променена и собствеността на тима, защото по разпоредбите на УЕФА няма как да държиш акциите на два клуба в една и съща група.


"Нещата са 90% сигурни. Проблемът идва от ЦСКА, защото всяка една минута излиза нещо ново. Някой нов дълг или някое ново дело. Много е трудно да се определи точно състоянието на ЦСКА", обясни той. Точно това разколебавало Гриша Ганчев по време на преговорите.


Вчера в преговорите се е включил и самият Стоичков. Той ще продължи да работи с Аспарух Никодимов като спортно-технически директор. Не е ясно дали обаче ще запазят местата си останалите шефове в Борисовата градина.


Ганчев бе много близо до "червените" през зимата, но тогава всичко пропадна заради натиск от страна на бившия премиер Бойко Борисов, известен с пристрастията си към "Левски". След това дойде и арестът на сина му Данаил, след което той бе освободен поради липса на доказателства. Така всичко пропадна.


Единственият, който няма да играе в ЦСКА, е националът Георги Миланов. Футболист №1 на България ще бъде продаден от името на "Литекс", за да се гарантира стабилен бюджет на тима през следващите години. Оперативно всичко ще остане в ръцете на Трифон Попов и Величко Дихонов. При финансова стабилност в рамките на нормалното в Ловеч са сигурни, че могат да се преборят дори за челни места в следващото първенство.